“Wat ontdek je in, met en door de natuur over jezelf?”

Vanuit een ontvankelijke en wederkerige verbinding met de natuur, helpt ze je inzichten te verkrijgen en een transformatie door te maken. Zo wordt de Natuur je coach en vind je jouw eigen natuur. Wij begeleiders scheppen de bedding hiervoor.

Verschillende mogelijkheden:

48 uurs Quest op de Veluwe, 9 t/m 11 juni 2023
Een nacht alleen het bos in, vanuit een ceremoniële bedding. In samenwerking met Ron Hoenderboom. Zie www.naarbuitennatuurbeleving.com/48-uur-vision-quest/

Vision Quest op Terschelling 2 t/m 10 sept 2023
8 dagen in de natuur, waarvan 4 op jezelf, op je eigen plek; een transformerend natuurritueel. Onder begeleiding van Annette Beerens en mijzelf. Zie newnaturecoaching.nl/mijn-aanbod/vision-quest/

“Natuur als coach”-sessies
Tijdens deze ontdekkingstocht zal de natuur van alles aandragen. Daarvoor is slechts nodig dat je je zintuigen opent en met een ontvankelijke houding de natuur tegemoet treedt. Dankbaar en oplettend voor wat je getoond gaat worden. Ik ben hierbij je begeleider en ga intuïtief en al improviserend te werk, met een rugzak vol ervaring in werkvormen.

Ik vond het een hele fijne dag, de rust, natuur en de ontspannen sfeer. Alles was er, het was niet gepland. Alles dat op je pad komt is goed.
Op de achtergrond van mijn mobiel staat nu ook een afbeelding van de natuur.
Het beeld van de buizerd, afstand en even wachten wil ik vasthouden en een plan maken hoe ik dagelijks de natuur in kan.
Maar ook daarbuiten, dicht bij mezelf blijven.
De natuur is een spiegel, dat vergeet ik soms. Op pad met Agnes Meijs laat je anders naar de natuur en jezelf kijken en de natuur verrast je. Voor mij komt er zeker een volgende keer.
Jolanda Pikkaart – dé kleurrijke schrijfcoach februari 2021 https://jolandapikkaart.nl/

Thema’s en aanpak

Van te voren neem ik telefonisch contact met je op en kan je aangeven welk thema voor jou het meeste speelt. Hieronder geef ik een aantal mogelijke thema’s en een aantal processen in de natuur en voorbeelden van werkvormen die ik eventueel inzet.
in ons gesprek zullen we ook hebben over jouw verwachtingen, om af te stemmen op wat de natuur en ik jou zou kunnen bieden.
Natuurlijk kan het ook zo zijn dat de natuur ons verrast en met iets aankomt wat we van te voren niet konden verzinnen.

 • Wie ben ik? Aan de hand van welk voorwerp uit de natuur, stel jij je voor?
 • Aarding: hoe stevig sta jij als boom? Sta jij in je centrum?
 • Zelfvertrouwen en grenzen verleggen: wat ontdek je als je een activiteit in de natuur onderneemt, die buiten je comfortzone gaat?
 • Rust, onthaasten, verstillen: wat doet het met jou om gewoon een poos onder een boom te liggen?
 • Samenwerking: wel eens gekeken hoe mieren in zo’n gigantische hoop de zaakjes regelen en hoe doen wij dat onderling? Groeien vliegenzwammen zo maar bij berken?
 • Leiding geven/ontvangen: hoe is het om geblinddoekt te lopen ?
 • Spiegeling: wat zie jij in een afgebroken tak of een waterstroompje, een groen stuk mos?
  Wat hoor je in het gefluit van een vogel, de wind in de bomen?
 • Transformatie: wat ervaar je bij het verpoppingsproces van rups tot vlinder ?
 • Fantasie en inspiratie: waar doen al die geuren en kleuren je aan denken? Wat druk jij uit in een natuurkunstwerk?
 • Wederkerigheid: wat geef jij, wat ontvang je?
 • Observeren: de natuur oordeelt niet; hoe ga jij met oordelen om?
 • Verbinding: open staan om je een onderdeel te voelen van de natuur

Een groot inzicht was hoe ik de neiging heb om beelden te projecteren op de werkelijkheid. Belangrijk dus om goed in het moment te blijven en echt te zien. Dat was zo mooi aan het geblinddoekt zijn. Dat dwong me in het moment echt te zijn en ik kon me niet verliezen in oude beelden. Zeker toen het terrein wat ruiger werd. Ik had nog wel kilometers door kunnen struinen zo.
Je begeleiding was fijn. Ik voelde dat ik de ruimte kreeg om te exploreren en de opdrachten waren to the point en afgestemd.
Ik merk het positieve effect in mijn werk. Meer gefocust en laat me minder bepalen door stress van de ander waardoor ik er ook meer voor de ander kan zijn. Vertrouw beter op mijn eigen vermogens en zie wat ik beter aan de ander kan overlaten zonder het gevoel dat ik te kort doe. Anoniem januari 2021

Teamwerk
Indien gewenst kunnen we ook in een kleine groep werken die door jou samengebracht wordt. Daarbij brengen jullie thema’s in ( bv teambuilding, leiderschap, generaties of wat dan ook).

Prijs:
korte privé sessie 1,5 uur € 75
lange privé sessie 3 uur € 150

Wanneer je meteen 3 lange sessies afspreekt zodat we door kunnen bouwen op hetzelfde thema (of een ander thema aan bod kunnen laten komen), betaal je per sessie € 125 ipv € 150, totaal € 375 ipv € 450.

korte groepssessie € 50 pp voor minimaal 2 en maximaal 4 personen ( tijdsduur 1,5 -2 uur)
lange groepssessie € 85 pp ( 3-3,5 uur), minimaal 2, maximaal 4 pp

Locatie: een natuurterrein in het Gooi, afhankelijk van de voorkeur voor het soort terrein.

Op aanvraag elders; dan komen er reiskosten bij a 0,30 c per klm.

Je voelt je gelijk welkom als je bij haar thuis binnenstapt om nog even naar de wc te gaan. We gaan een paar uur de hei op.
Al rustig wat pratend, vraagt Agnes aan de rand van de hei of ik een goed oriëntatie gevoel heb, ik zal straks de weg terug mogen zoeken.
In die vraag alleen al zit een hele wereld aan gedachten oordelen, overtuigingen over mezelf en ik besluit ze wel te horen, zien etc maar tegelijk besluit ik dat ik ” natuurlijk “de weg terug zal vinden.Dat maakt ook dat je een andere manier van kijken en voelen aanboort, wat bewuster van je omgeving bent.

Zo komen we bij een aantal plekken op de heide waar ik een aantal diepe ontdekkingen mag doen. Zittend bij en in een mierenhoop, liggend in een boom, tastend met mijn ogen dicht.

Het talent wat Agnes heeft is prachtig, ze brengt je op een liefdevolle wijze in contact met de uitnodiging die de natuur geeft als je je ervoor open wilt stellen, om zo weer even helemaal bij je  eigen kern te kunnen komen.

Ik wens jou dat ook toe! Being Light, Travel Light

Monique van Dijk, theworldofyoga

Vandaag zijn Agnes en ik op pad gegaan en heb ik heel fijn mijn antwoorden in de natuur mogen vinden. We hadden ontzettend geluk, want er lag prachtige sneeuw. Lekker warm aangekleed gingen we op pad.

Tijdens de wandeling richting de hei hielp Agnes me te vertragen door naar bijzonderheden die de natuur ons toonde te kijken en ons daarover te verwonderen. De natuur geeft mij rust, maar ook Agnes gaf me een gevoel van thuis zijn en me op mijn gemak voelen, waardoor ik meer open kon staan en al mijn intuïtieve impulsen als vanzelf durfde te onderzoeken.

We liepen naar een bijzondere plek waar de bomen die daar stonden voor mij een tafereel tentoonstelde van een blije, warme, gezellige oer familie.  Ik heb de bomen aangeraakt, beklommen, er in gehangen en gezeten. Agnes gaf mij heel fijn de ruimte om dit te onderzoeken en ik voelde het kind in mij genieten van dit contact. We hebben daar liggend in die boom een fijn gesprek gehad over mijn ideeën, dromen en angsten. Agnes dacht met mij mee en stelde vragen waardoor ik meer mijn eigen verdieping in kon gaan. Na nog wat wandel momenten en zit momenten viel het mij op dat ik me telkens tot een zelfde type vorm boom getrokken werd en deze boom vertelde mij dat dit mijn basis is. Tot op de dag van vandaag is die vorm leidend voor mij en mijn nieuwe pad dat ik aan het bewandelen ben.

Agnes bedankt dat ik door de rust en de tijd mijn eigen natuur-aanwijzingen mocht ontdekken.

Monique van Loenen, Natuurfontein