Beste natuurgenoot,

De herfst heeft echt ingezet en dat roept om een nieuwe tocht. Bij deze ben je van harte welkom in Meijendel bij Wassenaar. Mocht je dat te ver weg vinden en toch graag een keer aan een tocht meedoen, stuur mij dan gerust een verzoek om naar een mooi natuurterrein bij jou in de buurt te komen. Ik kom dat graag verkennen. Het enige wat ik nodig heb is een logeerplek om het terrein op mijn gemak te kunnen verkennen. Je mag jouw vrienden en kennissen dan natuurlijk ook uitnodigen om zich aan te sluiten.

Spirit of Nature tocht Meijendel:
aarde en lucht, bomen als verbinding

Woensdag 30 november 2016

In het prachtige natuurgebied van Meijendel liggen mijn wortels van natuurbeleving. Hier liep ik als begeleider rond met kleine groepjes kinderen van Het Bewaarde Land project. De 4 elementen waren het uitgangspunt van onze ontdekkingstocht. Nu jaren later keer ik vol dankbaarheid terug naar deze plek, op verzoek van mensen uit het westen van het land, voor een nieuwe Spirit of Nature tocht.

We gaan op pad  met een speciale focus op de verbinding die bomen tot stand brengen tussen het elementen aarde en lucht. Wij kunnen ons als bomen voelen, goed geworteld en ook bloot staand aan alle elementen. Wat ervaren wij als we de wind voelen in ons gezicht of de afgevallen bladeren in onze handen, het geritsel van de takken horen, in een boom zitten? Hoe treden wij bomen tegemoet, hoe ervaren de bomen ons?

Bij Spirit of Nature tochten gaat het om het hervinden van ons contact met de natuur, met het ervaren dat wij deel uitmaken van die natuur. We wisselen uit, we voelen respect en mogen ook ervaren dat wij vanuit die houding heel welkom zijn in de natuur en haar schatten mogen ontdekken.

Start: 10.30 verzamelen bij de pannenkoekenboerderij in Meijendel, Wassenaar; dan heb je nog even tijd om wat te drinken . Vertrek om 11 uur. Rond 16 uur zijn we terug.

Meenemen: drinken, lunch, versnapering, eventueel thermoskan met warme drank.
Zorg voor warme comfortabele kleding in meerdere lagen en regenkleding.

We lopen geen lange afstanden, we hebben een zeer rustig tempo en gaan regelmatig even ergens zitten om de natuur op ons in te laten werken of om ervaringen te delen. We zetten mobiels uit en nemen sporadisch foto’s ( hoe meer je je op de natuur rechtstreeks richt, hoe meer je opvangt).

Van te voren krijg je een lijst van deelnemers zodat je desgewenst kunt carpoolen.

Opgeven per mail: agnesmeijs@gmail.com
Info: www.natuurlijkheden.nl  Telefoon: 06-33045245

Maximaal aantal deelnemers: 14  Minimaal: 6

Kosten: € 20 per persoon en partners half geld als je van te voren per bank betaalt op
NL 77 INGB 0688431399 A. Meijs ovv Meijendeltocht.
Mocht je niet opkomen dagen, dan volgt helaas geen restitutie.
Als ik zelf de tocht aflas, dan stort ik je bijdrage terug.
€ 25 ter plekke; altijd met aanmelding per email! Vermeld svp in de mail ook je mobiele nummer en je woonplaats.

Harte groet en wellicht tot ziens, Agnes