Een verjaardagspartijtje in het bos is iets heel aparts. Het bos is pas echt leuk als je kunt sluipen, klimmen, bouwen en ontdekken. Als je dingen doet waar je op een “gewone wandeling” weinig gelegenheid voor krijgt: je verstoppen als een dier, vos- muis tikkertje doen, op blote voeten in een plas, op je buik in het mos, plantjes en bessen proeven, parfums maken, vuurtje stoken, geblinddoekt een boom voelen en daarna weer terugvinden, wolkenfiguren ontdekken………….

Vaak zeggen kinderen tijdens of na afloop: “Dit was het coolste feestje dat ik ooit heb gehad!” (Fien , jan 2011). Dat is het grootste compliment wat ik kan krijgen, met dank aan de natuur die haar werk spontaan doet….

Reserveren
Via een mail naar agnesmeijs@gmail.com of telefonisch 06-33045245 vraagt u een reservering voor een bepaalde datum aan. Ik bespreek met u wat voor soort activiteit uw kind het liefste doet. Jongens en meisjes vinden soms andere dingen leuk. Ouders mogen gerust meedoen! Er zijn verschillende mogelijkheden en locaties, zie hieronder.

Fijn dat u interesse heeft! Helaas, ivm andere werkzaamheden is mijn agenda vol tot de zomer. Voor de herfst kunt u wel verzoeken indienen.

 

Natuurlijkheden is aangesloten bij de landelijke pool van Natuur is een Feest.

www.natuuriseenfeest.nl

Kruip in de huid van: jongsten 4 t/m 6 jaar

Hoe bewegen de dieren, welke geluiden maken ze?

Welke dieren kunnen goed ruiken, wie ziet er in het donker? Wie graaft er een hol of klimt in de bomen? Welke sporen laten ze achter?

We gaan op speurtocht naar wat de dieren zouden kunnen eten en waar hun woonplaats zou zijn. Kun jij ruiken, proeven, luisteren en voelen als jouw dier? We gebruiken pluchedieren als speurneuzen.

Ontdek het bos: 7-10 jaar!

Ga helemaal op in een avontuurlijke ontdekking via de zintuigen: voelen, luisteren, ruiken, kijken en proeven. Daarmee kunnen we sporen zoeken, dieren ontdekken, natuurparfum of een natuurschilderijtje maken, kleurschat zoeken, sluipen als een vos, natuurtikkertje doen, geblinddoekt een boom voelen en daarna met je ogen open weer terugvinden, hutten bouwen etc. Speciale accenten: “Stoer ” : katapult maken en werpstokken spel
“Freek in het Wild” voor avontuurlijke natuuronderzoekers.
“Vuur” om lekkere broodjes te kunnen bakken ( afhankelijk van locatie beschikbaarheid).

Duik in de prehistorie: 7-10 jaar

Op zoek naar wild net als de rendier- en mammoetjagers uit de oertijd; jachttechnieken (sluipen, opdrijven), windrichting bepalen, sporen zoeken, eetbare planten ontdekken. Wat voor werktuigen gebruikten ze? Kunnen we zelf vuursteen vinden en vonken slaan? Hoe ziet een reeën schedel eruit? Wie lag er begraven in die grafheuvels die je overal op de hei ziet? Stel je voor dat jij een rijk stamhoofd was, of een beroemde kruidenvrouw, wat zou jij dan allemaal als grafgift meegekregen hebben? Wil je al die voorwerpen wel eens echt zien en vasthouden?

Overleven… sporen, hutten, de weg zoeken, zakmes en vuur: 8+

Overleven in het bos, hoe doe je dat? Sporen zoeken, vuur maken, eetbare planten en bessen vinden, survival hut bouwen, doelwit raken, je kunnen oriënteren in het bos, ook in de nacht (blinddoek-test!), planten op geur terugvinden.
Eventueel hout snijden met messen, speren of pijl en boog maken. Dit alleen als ouders actief toezicht mee helpen houden!

Een nieuwe mogelijkheid is boogschieten met kinderbogen. Als u dit overweegt, neem dan eerst mondeling contact op.

Avondspeurtocht, “dropping”: 10 +

Aan de hand van speelse survival opdrachten waarmee sleutels tot de oplossing verkregen kunnen worden, zoekt de groep zijn eindbestemming. Startplaats en eindpunt vertel ik per telefoon aan de ouders! De dropping in het voorjaars/zomerseizoen begint 2 uur voor zonsondergang en eindigt in de schemering/begin van de nacht. Voor de dropping volledig in het donker (najaar/winter seizoen) is mijn toestemming helaas ingetrokken door SBB.

De ouders regelen geblinddoekt vervoer naar het startpunt en halen de kinderen op het eindpunt op. Ze gaan bij de voorjaars/zomer dropping in principe niet mee, maar zijn wel per mobiel standby. Bij de najaars/winterdropping gaat er minimaal 1 ouder mee.
Ik ga als begeleider mee om de veiligheid te bewaken, te zorgen dat de opdrachten goed uitgevoerd worden, om de aanwijzingen uit te delen en zo nodig bij te sturen.

Voor kinderen 10-13 jaar die kunnen samenwerken en van speuren houden.
Maximaal 10 kinderen. Een groter aantal alleen in overleg.

Goede (regen)kleding, mondvoorrraad verplicht en zaklamp! Hou rekening met een zekere uitloop.
Data en tijdstip van aanvang in overleg ivm veranderende zonsondergangtijd.

Prijzen

Standaardfeestje ( 2-2,5 uur) € 110
Boogschieten ( ivm materiaalgebruik) €125
Dropping ( 10 jaar en ouder) € 125

Prijs per per groep van 8 kinderen.
Plus €10 per extra kind. Jonger broertje of zusje gratis

Aanbetaling van € 50 per giro.
Banknummer: NL 77 INGB 0688431399 tnv A. Meijs ovv naam jarige en datum
Resterend bedrag contant afrekenen ter plekke.
Drinken en snacks zelf meenemen.
Buiten het Gooi kunnen reisonkosten gerekend worden ( 0,30 per klm).

Tijdsduur

Standaard feestje: 2-2,5 uur inclusief pauze (afhankelijk van leeftijd).
Dropping 3 uur rekenen.

Mogelijke locaties

 • Bantam, Bussum( parkeren bij Gamma/Hocras)
 • Zuiderheide en bosgebied naast La Place/ Geologisch Museum Hofland, Laren provinciale weg, afslag Hilversum-Noord (prehistorie)
 • Zuiderheide vanaf restaurant ’t Bluk te Laren (prehistorie)
 • Scoutcentrum Buitenzorg, Baarn,mogelijkheid tot vuurmaken (extra entree kosten; als kind lid is van scouting dan krijg je korting!))
 • Bos Buitenzorg en omgeving, Baarn. Ingang parkeerplaats Ravensteinse weg of Hoeve Ravenstein.
 • Spanderswoud, restaurant Chez Robert, Bussemergrindweg, of langs Meentweg.
 • Bikbergerbos naast de Trappenberg, Huizen.
 • Bos en hei rondom schaapskooi, Blaricummerheide.
 • Lage Vuursche, Drakenstein kuil ( vuurmaken indien boswachter toestemming verleent)

Op verzoek elders.

Voorwaarden

 • Vraag liefst een maand van te voren een datum aan, dan maakt u de meeste kans dat het door kan gaan.
 • Indien u nog niet zeker weet of u de dag geregeld krijgt, dan kunt U een optie aanvragen voor maximaal één week. Daarna vervalt de reservering, dus wees alert en zorgvuldig!
 • De boeking is pas definitief als u € 50 heeft aanbetaald op NL77INGB0688431399 tnv A.Meijs, Hilversum ovv naam van jarige en afgesproken datum.
 • Het feest gaat altijd door tenzij het de hele dag zwaar regent of er een zware stormwaarschuwing is. Dan kunnen we in overleg de afspraak cancelen en een alternatieve datum zoeken.
 • Mocht u ineens het feest afzeggen, dan krijgt u tot 2 weken van te voren de helft van het aanbetaalde bedrag retour. De overige 25 euro zijn dan administratiekosten. Vanaf 2 weken van te voren , krijgt u geen geld meer retour.
  Bij ziekte, zoeken we een alternatieve datum.
 • Zorg dat de kinderen warme oude kleding en schoenen aantrekken die tegen een stootje kunnen en vies mogen worden.
 • Natuurlijkheden let zorgvuldig op de veiligheid van de kinderen en geeft duidelijke instructies. Deelname is echter altijd op eigen risico! Check altijd zorgvuldig achteraf op teken!