Natuurbelevingstochten

Bij deze tochten gaat het altijd om een avontuurlijke insteek: natuur ontdekken op speelse wijze via de zintuigen.

In de regio het Gooi kunt u uitgebreide beschrijving vinden en zich direct aanmelden via www.nmegooivechtstreek.nl
U kunt mij ook mailen via agnesmeijs@gmail.com om uw wensen te bespreken.

Avontuurlijke zintuigtocht ( 2 uur groep, 3 t/m 6)https://www.omgevingseducatie.nl/aanbod/354/avontuurlijke-zintuigtocht

Avontuurlijk bosuitje (hele dag, groep 5 t/m 8) https://www.omgevingseducatie.nl/aanbod/362/avontuurlijk-bosuitje

NME Gooi Vechtstreek biedt ter kennismaking voor het schooljaar 2020/2021 ism NatuurWijs een gesubsidieerd aanbod aan van bovenstaande tochten:

Een minibosuitje ( 2 uur)

Bosuitje ( volle dag)

Agnes Meijs is NatuurWijzer, dwz een gecertificeerd gids van NatuurWijs.
Drie dagen verdeeld over en schooljaar trekken we met de kinderen een natuurterrein in, liefst gelegen in de buurt van de school. We kiezen thema’s die kunnen aansluiten op het natuuronderwijs van het leerjaar. We gaan op ontdekkingstocht in het terrein door de seizoenen heen. Agnes houdt ervan om kinderen in te wijden in “overlevingsvaardigheden” zodat ze bv. zelfstandig hun weg kunnen vinden in het terrein, een schuilhut kunnen bouwen, enkele eetbare planten leren herkennen. In bepaalde gevallen gaan we de boswachter helpen met terreinwerkzaamheden zoals het schoonhouden van de hei van ongewenste jonge boompjes of zwerfafval.
Plezier en zintuiglijke ervaringen opdoen staan voorop!

Als extra aantrekkelijke lesmogelijkheid biedt NatuurWijs een uitgewerkt schoolbreed curriculum aan waarin de leerdoelen vertaald worden naar praktische opdrachten, direct toegankelijk voor de leerkracht en en andere lesmethoden vervangend. Het buitengedeelte wordt dan door een NatuurWijzer verzorgd.

Jagers en boeren

Via   Stichting Omgevingseducatie kunt u als school boeken voor het lespakket “Jagers en Boeren in het Gooi” voor groep 5-6, met een bijbehorende leskoffer met materiaal.
U kunt dan daarbij een door mij begeleide wandeling op de heide aanvragen met jagersactiviteiten en een grafheuvel”ceremonie” .
Kosten:€ 95, BTW vrijgesteld! Bij 2 klassen of meer: € 90 per klas.
Duur van de activiteit: 2 uur. Vele scholen waren reeds enthousiast!

Het lespakket Jagers en Boeren valt onder “Erfgoed-educatie”. Dit pakket is beschikbaar voor Larense, Bussumse en Hilversumse scholen.
Voor informatie: Stichting Omgevingseducatie   www.omgevingseducatie.nl
Direct te boeken via: http://www.nmegooivechtstreek.nl/aanbod/?aanbodid=366