“Natuurbeleving, hoe doen we dat?”

De deelnemers kunnen  ervaren hoe leuk en relatief eenvoudig het is om kinderen mee de natuur in te nemen.

Ik lever maatwerk voor BSO’s en kinderopvang en ook voor het speciaal onderwijs.

Medewerkers die de afgelopen jaren meededen met de trainingen, waren erg enthousiast over alle tips die ze meekregen en het materiaal dat ze konden inzien.

Heeft u minimaal 10 medewerkers die staan te popelen om te leren wat de basishouding en aanpak is om met kinderen naar buiten te gaan op een avontuurlijke, aansprekende wijze?

Kunt u gedetailleerd aangeven wat de grootste struikelblokken in uw ogen zijn? Bent u bereid om te bekijken of u budget vrij kunt maken voor een opleiding op maat met als doel een  blijvend effect teweeg te brengen in de mate en het plezier waarmee medewerkers en kinderen de natuur in gaan? Of denkt u erover mijn expertise te willen inhuren voor een serie activiteiten?  (lees over de pakketkorting die ik geef, zie Natuuractiviteiten voor BSO/Kinderopvang).
Stuur mij een mail met uw vragen en wensen  agnesmeijs@gmail.com . Ik kan dan naar uw locatie toekomen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik neem tegelijk een exemplaar van mijn boek “Het Oergevoel”  mee   Het Oergevoel.

Wanneer is de training nuttig ?

  • Vindt u het belangrijk dat kinderen meer buiten in de natuur spelen, lekker bewegen, een frisse neus halen?
  • Wilt u dat ze  iets “echts” beleven in plaats van virtuele avonturen?
  • Wenst u dat de kinderen naast vrij spel in de buitenlucht, ook  diepgaander met natuur in contact komen? Dat ze zelf nieuwsgierig worden naar natuur, vragen gaan stellen  en op onderzoek uit gaan?
  • Heeft u moeite de kinderen te “verleiden” naar buiten te gaan en in de natuur te laten duiken?
  • Belemmert het u om er op uit te trekken omdat u denkt u dat u niet genoeg over natuur weet?
  • Zoekt u naar manieren om risico’s te beperken maar toch op avontuur te kunnen gaan?
  • Kunt u tips gebruiken over leuke spelvormen en activiteiten het hele jaar rond voor alle leeftijden?
  • Bent u in om uw eigen enthousiasme voor natuur (wat u als kind vast wel had) weer boven te laten komen?

Wat geeft de training?

De workshops geven  pedagogisch medewerkers van de Kinderopvang veel praktische handvatten waarmee medewerkers de kinderen enthousiast kunnen betrekken in natuuractiviteiten en hen kunnen stimuleren tot spelen in een natuurlijke omgeving.

De training beslaat minimaal één dagdeel naar keuze op de gewenste locatie en kost € 500 ( geen BTW) exclusief reiskosten a €0,30 per klm.

Ook is het mogelijk een intensive training te volgen.
Deze bestaat uit 3  dagdelen en is heel inter-actief en praktisch van aard.  Een dagdeel”on-the-job” coaching kan als onderdeel opgenomen worden. Deze training is opgezet volgens de richtlijnen van Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) en kwam tot september 2012  voor financiering uit het opleidingsbudget in aanmerking.
U kunt deze training afnemen tegen de aangepaste prijs van € 1200 excl. reiskosten, inclusief voorbereiding.
Deze training is mede opgezet met Bart de Koning www.natuureducatie.com en Petra Wilbrink www.alma-terra.nl. Indien nodig, zetten wij meerdere trainers in.