Het nachtelijke donkere bos geeft weer een heel andere uitdaging dan hetzelfde bos bij daglicht: vormen en kleurtinten komen anders over, onze ogen hebben moeite met focussen en afstand inschatten. Je weg terugvinden en jezelf orienteren is nog spannender dan overdag. Tegelijkertijd is er zoveel meer geheimzinnigheid: er ritselt en roept van alles, geuren worden versterkt, je ziet van allerlei fantastische vormen, en mogelijk komen er nieuwe ideeën omhoog in de stilte van de nacht.
Met speciale toestemming van de boswachter kunnen we het bos bij nacht in. Wie weet kunnen we er zelfs wel blijven slapen en bij het ochtendgloren wakker worden met het vogelconcert. Zo’n tocht is geschikt voor iedereen die de rust van de nacht wil ervaren, en de dauw op haar/zijn gezicht wil voelen!

Voor: kleine groepen (max 12-15 pp) open inschrijving of op aanvraag agnesmeijs@gmail.com .
Prijs: € 25 euro per persoon; met een minimum van € 300 per groep
Tijdsduur: 2,5-3 uur
Locatie: Baarn, afhankelijk van toestemming van boswachter
Voor kinderen in de vorm van een “dropping”, zie Verjaardagspartijtjes voor kinderen.

Nacht van de Nacht

De afgelopen jaren hebben we een landelijke actie gehad: Nacht van de Nacht,
zie Nacht van de Nacht
Hierin wordt aandacht gegeven aan de vraag hoe donker, of hoe licht, het ’s nachts is in Nederland. Op veel plaatsen worden activiteiten verzorgd zoals sterren kijken, nachtvlinders bekijken of worden nachtelijke tochten door het bos georganiseerd.